KEMER, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil olanağı sunuyor. Kemer’in plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktada. Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, her sene binlerce turisti ağırlamaya devam ediyor. Yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları,  yerli ve yabancı misafirlerin favori plajlarından olma özelliğine sahip. Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vaat ediyor. Peki, bu büyülü plajları keşfetmeye ne dersiniz? İşte tüm detaylarıyla o plajlar…

1-      Phaselis Koyu

Phaselis-Kuzey-LimanPlaja Kemer’den 15 dakikalık, Antalya’dan ise yaklaşık 45 dakikalık bir araç yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Tahtalı Dağı’nın eteklerinde yer alan Phaselis Antik Kenti’nin sahilinde yer aldığı için buraya Phaselis Plajı denilmiştir. Denizi; dalgasız, kumluk ve sığdır. Konum olarak plaj doğayla iç içe, müzik gürültüsünden uzak, sakin ve tarihi kalıntıların arasında kafa dinlemek için bire bir. Plaja giriş ücretlidir ve günübirlik bir dinlence için idealdir. Eşine az rastlanır bir güzelliğe sahip olan Phaselis Plajı’nın doğayla uyumu karşısında büyülenmemek elde değil. Antik plaj alanında 3 farklı liman var. Hangisinde denize girmek istediğinize karar vererek kendinizi güneşe, kumlara ve harika suya teslim edebilirsiniz.

2-      Beldibi Halk Plajı

beldibi_plaji_dag_deniz
Tatil denince Antalya’da ilk akla gelen ilçelerden biri olan Kemer’de bulunan plaj, uzun kumsalı ve denize sıfır otelleri ile oldukça konforlu bir tatil deneyimi sunuyor. Masmavi denizi, tertemiz kumsalı ile Mavi Bayraklı plajlardan biri olan Beldibi Halk Plajı, tatil severleri doğa ile iç içe buluşturuyor. Spor tesisleri ve paraşüt imkânı bulunan plaj, sporseverler için harika bir imkan sağlıyor. Hem tatil yapıp hem de doyasıya spor yapabilirsiniz. Plajda Her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz plajda tuvalet, duş, soyunma kabini gibi olanakların yanı sıra yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market ve kafeteryalar da bulunmaktadır.

3-      Kleopatra Koyu

kleopatra_koyu_kumsal
Kemer’e yaklaşık 18 kilometre mesafede yer alan Kleopatra Koyu, ilçe merkezinin güneydoğu sahilinde bulunmaktadır. Bölgenin en popüler koyları arasında ön plana çıkan Kleopatra, etrafında yapılaşmanın olmaması nedeniyle, doğa ile iç içe bir konumda deniz keyfi yapabileceğiniz ender yerlerden biridir. Kemer ilçe merkezindeki limandan hareket eden tekne turlarının da uğrak yerlerinden olan koy, aynı zamanda bölgenin önemli tarihi yapıları arasında bulunan Likya Yolu’na da yakın bir konumda yer almaktadır.

4-      Göynük Halk Plajı

goynukplaji
Kemer’de bulunan bir plaj olup, ilçe merkezine araç ile 13 km uzaklıktadır. Göynük Halk Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biridir. Plaj ilk defa 2008 yılında mavi bayrak almıştır. Göynük Halk plajı ve denizi de tatilciler için güzel imkanlar sunmaktadır. Göynük Halk Plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve başta deniz paraşütü olmak üzere çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.

5-      Çıralı Plajı

çıralı plajı
Çıralı, 3,2 km’lik Olimpos Sahili ile Yanartaş Dağı arasında yer alıyor. Çıralı Plajı, ismini ise Olimpos yanar taşından almıştır. Burada bulunan doğal gaz ateşi ise sürekli yanmaktadır. Bu özelliği ile ziyaretçileri için oldukça farklı bir deneyim olmaktadır.Ayrıca doğal zenginliği ile meşhurdur. Nesli tehlike altında olan caretta carettaların üreme alanlarında biriside Çıralı’dır. Bölge aynı zamanda 1. derece sit alanı olarak ilan edilmiştir. İnşaatın yasak olmasından dolayı çevre bozulmamış, böylece doğallığını korumuştur.

6-      Olimpos Plajı

olympos
Plaja giderken Olympos Antik Kenti’nin içinden geçiyorsunuz ve bu yürüyüş sırasında tarihin ve doğanın içinde güzel bir vakit geçiriyorsunuz. Antik Kent, Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmektedir. Bu bölge aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğu için korunmaktadır. Caretta caretta yumurtalarına zarar vermemek için belli alanlarda şezlong ve şemsiye yasak. Olimpos Plajı içerisinde yiyecek içecek satın alabileceğiniz yerler olmadığını ve aynı zamanda duş, wc ve şezlong hizmeti verilmediğini söylemekte fayda var.

7-       Ayışığı Plajı

ay ışığı
Çam, palmiye ve okaliptüs ağaçlarının turkuaz rengi denizle buluştuğu eşsiz bir koyu ve doğa dostu mimarinin altın sarısı kumsal ile bütünleştiği huzurlu ve eğlenceli bir konumu keşfetmeye davetlisiniz. Ayışığı Plajı, bünyesinde bulundurduğu çeşitli konseptler ile misafirlerinin eğlence tercihleri doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunmaktadır. Ayışığı Plajı, Antalya Beydağları (Olympos) Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde Kemer’in sahil bandında Ayışığı koyunda 55.000 m2 alanda kurulu mavi bayraklı plaja sahip, engelli dostu ve halka açık bir işletmedir.

8-       Kiriş Plajı

kiris_plaji_sahil
Kiriş açık kahverengi kum ve çakıllarla kaplıdır. Bu kaplama kıyı dibi için tipiktir, ancak muhtemelen özel ayakkabılara ihtiyacınız olmaz. Burada su temiz, bu nedenle şnorkelle yüzmek için iyi fırsatlar var. Plajda otel misafirleri için bol miktarda şezlong ve şemsiye bulunur, ancak duş, tuvalet ve kafe yoktur. Kiriş günübirlik ziyaretçileri; jet ski, pedallı bot veya kano ile seyahat ederek ve parasailing yaparak kıyı şeridinin güzelliğini keşfedebilirler. Tatilcilerin güvenliği, cankurtaranlar tarafından tarafından yakından izlenir.

9-      Boncuk Koyu

boncuk koyu
Çıralı Sahili’nden 4 km uzaklıkta bulunan Boncuk Koyu’na araç ile ulaşım yoktur. Çıralı sahilinden tarihi Likya yolu patikası takip edilerek ile ulaşılabilen kızıl çam ormanı içerisinde saklı bakir koyda çakıllı bir plaj sizi karşılar. Likya yolu yürüyüşçülerinin eşsiz Akdeniz manzarası eşliğinde ulaştıkları ve yürüyüşçülerin uğrak yeri olan koyda küçük bir su kaynağı bulunmaktadır. Boncuk Koyu hem doğa yürüyüşü hemde deniz keyfini birleştirmek isteyenler için mükemmel bir alternatif rotadır.

10-  Alacasu Cennet Koyu Plajı

alacasu_cennet_koyu_sahilMuhteşem Doğası, Likya yollarıyla Çamyuva ve Kemer arasında konumlanır. Antalya’nın turkuaz denizi ve yemyeşil çam ormanları ile çevrili Alacasu Koyu sırtını Tahtalı Dağı'na önünü Akdeniz’e çevirmiştir. Muhteşem doğasıyla saklı cennet olarak adlandırılan bu koy piknik ve mesire yeri olarak tercih edilmektedir. Alacasu Koyu, doğal sahasında yaklaşık iki bin yıl öncesine ait yaşantıların izlerini bulabileceğiniz gibi Phaselis Antik Kenti ile beraber muhteşem bir doğa, deniz, tarih uyumu içerisindedir. Siz de tatil yaparken aynı zamanda tarihe tanıklık etmek isterseniz burası tam size göre bir koy.

11-   Tekirova Plajı

tekirova_plaji_bulut
Tekirova Plajı, Tekirova Mahallesi’nin sahilinde yer alır. Yaklaşık 3,5 km’lik plaj, kumu ve denizi ile ünlüdür. Tekirova Plajı mavi bayraklı bir denize sahiptir ancak büyük bir bölümünde büyük otellerin işletmeleri vardır. Plajın belli bir bölümü halka açık ve ücretsizdir. Mavinin birçok tonunu barındıran Tekirova Plajı, altın sarısı kumsalı ile de bölgenin en popüler kumsalları arasındadır. Tekirova Plajı’nda ayrıca su sporları, jet ski ve şezlong hizmetleri vardır. Halk plajı bölümünde fiyatlar uygundur.

12-   Bostanlı Koyu

bostanlik_koyu_dogaKemer ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bostanlık Koyu, Tekirova Mahallesi ile Phaselis Antik Kenti arasında konumlanmaktadır. Koya ulaşım, özel araçla Kumluca - Kemer yolunu devam ederken Tekirova kavşağından Antalya yönüne doğru ters istikamete dönüş yaptıktan sonra ilk sağ yola saparak yapılmaktadır. Doğal güzelliklerin ve tarihi yapıların bir arada bulunduğu Bostanlık Koyu, özellikle kamp severler tarafından tercih edilmektedir. Bakir bir bölge olması nedeniyle fazla kalabalık olmayan Bostanlı Koyu’nun çevresinde hizmet veren tesis bulunmamaktadır. HABER/BUSE ER

Editör: Uğur Keskin