Antalya Tabip Odası, Emekli Hekimler Komisyonu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, emekli hekimlerin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Öncelikli olarak, emekli maaşlarında yapılan ve gerekçesi anlaşılamayan kesintilere sebep olan SGK görevlileri ve imza yetkilileri hakkında gerekli incelemelerin ve soruşturmaların yapılmasına karar verildi.
KOMİSYON KARARLARI SIRALANDI
Toplantıda, çalışan emekli hekimlerden çalıştıkları durumda kesilen ek ödemenin kesilmemesi için hukuki çalışmaların başlatılması gerektiği vurgulandı. Kamu hastanelerinde 182 randevu sisteminden bağımsız ve randevusuz olarak tüm emekli hekimlerin muayene olabilmesi için yasal zeminin oluşturulması yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Komisyon, emekli hekimlerin özel hastanelerde deontoloji gereği ücretsiz muayene, indirimli tetkik ve tedavi hakkının olması, ölüm durumunda ise bu hizmetlerden ücretsiz yararlanması konusunda çalışmaların başlatılmasını önerdi. Emekli hekimlerin kamu hastanelerinde part-time olarak, haftada üç gün, emekli maaş ve ikramiyeleri kesilmeden, 20 dakikada bir hasta bakarak ek poliklinikte çalışabilmesi ve konsültan hekim olarak görev yapabilmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerektiği belirtildi. Toplantıda, kamu hastanelerinde kanunen yapılması gereken kreşlerin, 7/24 icap ve nöbetleri de içerecek şekilde oluşturulması için girişimlerde bulunulması gerektiği vurgulandı. Bu konuların, Yönetim Kurulu'nda değerlendirilerek ilgili kurumlara iletilmek üzere yazıların hazırlanmasına karar verildi.
Komisyonda alınan kararlar şu şekilde sıralandı:
1. Güncel konu olarak emekli maaşlarında yapılan, gerekçesi çok da anlaşılamayan kesintiye sebep olan SGK görevlilerinin ve imzayı atan yetkililerin, gerekli incelemeler ile soruşturulması.
2. Çalışan ES emekli hekimlerinden çalıştıkları durumda kesilen ek ödemenin kesilmemesine yönelik hukuki çalışma yapılması.
3. Kamu hastanelerinden 182 den bağımsız ve randevusuz olarak tüm emekli hekimlerin muayene olabilmesi ve bunun yasal zemininin oluşturulması için çalışma yapılması.
4. Emekli hekimlerin özel hastanelerden deontoloji gereği ücretsiz muayene, indirimli tetkik tedavi hakkının olması, ölüm durumunda ücretsiz yararlanması konusunda çalışma başlatılması.
5. Emekli hekimlerin kamu da Part Time, haftada üç gün emekli maaş ve ikramiyeleri kesilmeden 20 dakikada hasta bakarak ek poliklinikte çalışabilmesi, konsültan hekim olarak çalışabilme hakkı verilmesi için çalışma yapılması.
6. Kamu hastanelerinde kanunen yapılması gereken kreş sorununun 7/24 icap ve nöbetleri de içerecek şekilde oluşturulması için girişimde bulunulması.

Muhabir: AYSU DURSUN/HABER