EXPO BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAK
"İnanılmaz heyecanlandım bir Antalyalı olarak. Aynı zamanda çok mutlu oldum. Böyle bir eserin bu kente kazandırılması gerçekten hangi cümle ile anlatılır bilemiyorum ama sebep olanlardan Allah razı olsun" diyen Özgür şöyle konuştu:
"Özellikle kültür sanata ayrılmış kısımları çok daha ilgimi çekti. Özellikle kültür sanat sokağı ve amfi tiyatrolar. Aynı zamanda kongre merkezinin içindeki 5 bin kişilik salonda. Çünkü bu kentte yıllardır atlanan bir şeydi bu. Sağ olsun başkanımız da bu işe çok ilgi gösteriyor. Bunlar da bu kentte çok lazım. Çünkü biz güzellikleri ancak bu kentle paylaşarak, dünyadaki tüm güzellikleri bu kentteki insanlara izleterek vizyon sahibi olabiliriz diye düşünüyorum ve EXPO bu anlamda çok büyük bir açığı kapatacak. Ne mutlu bize."
TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAK İSTERİZ
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu olarak EXPO 2016 etkinlikleri içinde yer almayı arzu ettiklerini vurgulayan Özgür, "Uzun aylardır hep gözümüz ve yüreğimiz burada. Yani biran önce bitse bizde ipin ucundan nasıl tutabiliriz elimizi taşın altına nasıl koyabiliriz derdindeyiz" dedi.
ÇINAR, BEREKETLİ VE UZUN ÖMÜR AĞAÇ
Daha önce de ağaç diktiğini söyleyen Özgür, çınarın uzun ömürlü ve bereketli bir ağaç olduğunu belirtti.
TEMA Vakfı aracılığıyla birçok ağaç diktiğini anlatan Özgür, "Bu işe önem veren bir adamım. Kendim, eşim ve oğlum adına birçok ağaç diktik. Ama bugüne kadar diktiğimiz ağaçların en anlamlısı bu oldu. Çınar ağacı çok bereketli ve çok uzun ömürlü bir ağaç. Umarım bu bereket ve bu uzun ömür, EXPO 2016'ya da yansır" dedi.
Teması 'Çiçek ve Çocuk' olan EXPO 2016 Antalya'da oğlunun haftanın 3 günü "Çocuk Adası'na ne zaman gideceğiz" diye sorduğunu da belirten Mehmet Özgür, EXPO 2016 Antalya'daki projelerin gelecek nesillerin yetişmesinde önemli olduğunu belirtti. Özgür'e verdiği destekten dolayı EXPO 2016'nın simgesi şakayık takdim edildi.





