Zira yaşadığımız şu koşullarda, sorunun yanıtı ‘eh iyi olmaya çalışıyoruz’. Ο zaman gelin, gerçek gündemimiz ekonomi ile söze devam edelim. Enflasyon almış başını gitmiş, başımız döner olmuş artık. Ekonominin uzmanlarına göre gıda krizi kapıdaymış, bakliyatta ithalat artacakmış. Gelecek kaygısı gençlerin yaşamlarının tam ortasındaymış. Da, bir de işin parayla oynayan kesimi var ya, onlar da borsayı, altını, dövizi, gayrimenkulu konuşur olmuş. Buna da gelin ‘yatırımcı davranışı’ diyelim, uydu mu? E hoca, hep yatırımcıya mı, biraz da emekçiye, emekliye yol gösteriver!

***

Misal üniversiteden alın teriyle mezun olup gerçek diplomayı cebine koymuş işsiz, hatta artık iş bile aramayan gençlere getirelim sözü. Ve de soralım, eğitimini tamamlayan bu gençler neden iş aramıyor, neden çalışmıyor? İşin uzmanlarına göre, söz konusu bu durum, ekonomik sorun olmaktan çıkmış, sosyal sorun olmuş. Gençlere göre ise irin! Bir kesime göre de kimi iş bulamıyor, kimi genç maaşı yeterli bulmuyor. Yeni mezun gençler, iş hayatına atılma yolunda büyük zorluklar ile karşılaşıyor. Buyurun TÜİK’in açıklaması; lisans mezunu bir genç, iş bulabilmek için 2-3 yıl bekliyor. Aha da resmi gerçek. Gençler bu deneyimleri bizzat yaşıyor ve ülke şartlarında kendini yalnız hissediyor, işte bu durum da gerçeğin ta kendisi.

***

Devam edelim mi? Hiçbir şey beklediğimiz gibi olmuyor. Şimdilerde bir haber; kira geliri vergisi, mevzuat pek bi karışık da kimlerin kira geliri vergisinden muaf olacağı konusu anladığımız kadarıyla net. Peki kimler kira geliri vergisi vermeyecek? Emekliler, dul ve yetimler ve dahi maluller istisna, bakın bu haber iyiden de iyi de haber doğruysa elektriğe zam geliyormuş, çok mu şaşırdık yoo, zaten elektriğimizin ayarı kaçtı. Doğalgaz, elektrik, akaryakıt zammı falan derken fatura yine vatandaşa, ehh gelen de zemheri olunca beklediğimiz gibi çıkmadı! Dedik ya, ‘iyi olmaya çalışıyoruz’.

***

Son paragrafta da az biraz sağlıktan söz edelim dedim. Efendim, üzerinize afiyet geçen hafta bir baş dönmesi, bir denge sorunu yaşadım ki evlerden ırak. Nörolojide aldık soluğu. MR’dı, tomografiydi derken sonuç çıktı hastalığın adı Vertigo imiş. İlk kez yaşadım, Allah sizi inandırsın feleğim şaştı. Dr. beyim verdi ilaçları gönderdi bizi. Halen kullanmaktayım. Kanuni Sultan Süleyman ne de güzel söylemiş ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’. Sağlıcakla kalın.