Festival bazı davetlilerin geleneksel yağ lambasını yakması ile başladı. Ardından şefler Sahan Moratuwage ve Mustafa Erol tarafından hazırlanan Sri Lanka mutfağına özgü yemekler ve yine ülkeye özgü Seylan Çayı davetlilere tattırıldı.
Açılışın ardından konuşan Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohammed Rivzi Hassen, Antalya'nın Sri Lanka ile aynı ambiyansa sahip olduğunu söyledi. Hassen, 'Bu akşam Sri Lanka mutfağını Antalyalılara tanıtmak istiyoruz. Ali Kamburoğlu, Sri Lanka'nın Antalya Fahri Konsolosu oldu. Sri Lanka mutfağı, Türkiye'de çok tanınmıyor. Bu yüzden popüler yemeklerimizden birkaçını bu etkinlikte tanıtacağız' dedi.
Sri Lanka ile Türkiye vatandaşları arasında gelenekleri ve temasları artırmak amacıyla gastronomiyi kullandığını belirten Hassen, 'Bugün Sri Lanka mutfağını sizlere tanıtacağız. Ayrıca Sri Lanka'nın zengin, geleneksel Ayurveda tedavi yöntemlerini de size tanıtacağız. Batı ülkelerinde bu tedavi yöntemi çok popüler ama Türkiye'de çok bilinmiyor. Sizlere Sri Lanka kültürü hakkında bir fikir vereceğime inanıyorum' diye konuştu.
Türkiye ile Sri Lanka arasında ticari iş birliği için gayret edeceğini söyleyen Sri Lanka Antalya Fahri Konsolosu Ali Kamburoğlu, 'Bugün Sri Lanka yemeklerini tadacağız. Baharatlılar ama çok lezzetliler. Bundan sonra Antalya ile Sri Lanka arasında ticari iş birliğini sağlamak için elimden geleni yapacağım' dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sri Lanka Dostluk Grubu Üyesi olduğunu belirten MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, 'Bir ülkeyi tanıtmak ve tanımak yemeklerinden geçer. Ben de Sri Lanka'ya ait ilk yemeği büyükelçimizin evinde yedim. Sri Lanka deyince hepimizin aklına çocukluğumuzdan bildiğimiz Seylan Çayı geliyor' ifadelerini kullandı.(DHA)





