Ankara Devlet Tiyatrosu'nun Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı 'Yüzyıllık Destan' üçlemesi, Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nde seyirciyle buluşuyor. 'Ateş', 'Savaş' ve 'Bayrak' adlı oyunlar, milli mücadelenin farklı evrelerini sahneye taşıyor.

'ATEŞ' İLE DİRENİŞİN KIVILCIMI
Üçlemenin ilk oyunu 'Yüzyıllık Destan: Ateş', Anadolu halkının işgal altındaki topraklarda verdiği direnişi ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcını anlatıyor. Haluk Özenç'in kaleme aldığı, Barış Erdenk'in yönettiği oyun, halkın yokluk içinde bile vazgeçmeyen kararlılığını sahneye taşıyor. Oyun, 'Yılın En İyi Tiyatro Oyunu' ve 'Yılın En İyi Prodüksiyon' gibi ödüllerle de taçlandırıldı.

'SAVAŞ' İLE CEPHEDEKİ MÜCADELE
İkinci oyun 'Yüzyıllık Destan: Savaş', 19 Mayıs'tan 30 Ağustos 1922'ye kadar süren Kurtuluş Savaşı'nın cephedeki mücadelesini konu alıyor. Oyunda, askeri stratejiler ve halkın birlik içinde verdiği mücadele detaylı bir şekilde işleniyor.

'BAYRAK' İLE CUMHURİYETİN KURULUŞU
Üçlemenin son oyunu 'Yüzyıllık Destan: Bayrak', Lozan Antlaşması ve Cumhuriyetin ilanı sürecini anlatıyor. Yönetmen Sibel Erdenk, oyunun sahnelemesinde masa başı diplomasi süreçlerine odaklanarak, Atatürk ve İsmet Paşa'nın stratejik dehasını ön plana çıkarıyor.

15. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenecek 'Yüzyıllık Destan' üçlemesi festivalin son 3 gününde seyirciyle buluşacak. 'Ateş' 25 Mayıs'ta, 'Savaş' 26 Mayıs'ta ve 'Bayrak' 27 Mayıs'ta Antalya Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Her biri 70 dakika süren bu oyunlar, izleyicilere Cumhuriyetimizin kuruluş sürecini sahnede yaşama fırsatı sunuyor.

Muhabir: YUSUF ÖZTÜRK