Antalya bir günde iki mevsimi birden yaşadı. Yetkililere göre 3 gün yağmur var.Turizmin “Başkenti” Antalya’da bir günde iki mevsim yaşandı. Sabah yağmurlu havaya uyananlar öğleye doğru açan güneşle birlikte sahile akın etti. Meteoroloje yetkilileri yağışların, bir gün aranın ardından yeniden başlayacağını duyurdu. Bayramın birinci günü Antalya'da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Antalya’ya yaklaşık 3 ay sonra yağmur yağdı. Güne yağmurla uyanan Antalyalılar plan değişikliği yapmak zorunda kaldı. Sabah saatlerinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalananların bazıları otobüs duraklarına girerken bazıları yağmurda yürümeyi tercih etti.
Sahile akın
Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 31 derece ölçüldüğü Antalya’da sahiller hafta sonu doldu. Öğle saatlerine doğru yağmurun kesilmesi ve güneşin kendini yer yer göstermesiyle tatilcilerin adresi Konyaaltı sahili oldu. Sahile gelenler çocuklarıyla birlikte deniz keyfi yaptı. Bazı tatilciler kitap okuyup kahvaltı yaptı.Tatilkeyfi
Amerika’dan Antalya’ya tatile gelen Rus vatandaşı Svetlana Sinyakina, 7 yıl önce Antalya’da ev satın aldıklarını belirterek "Yılda bir ay buraya tatile geliyoruz. Üç haftamız kaldı. Antalya’nın havası çok güzel. Hava kapalı olsa da çok güzel bir gün, çocuklarımızla eğleniyoruz” dedi.
Ankara’dan torunuyla tatile gelen Nihal Aydoğan ise, “Okulların açılış süresinin ertelenmesi ve bayram öncesini fırsat bilip Antalya’ya geldik. Güne yağmurla uyandık ama hava sonra düzeldi. Eşim ve torunumla denize geldik. Bu kez gölgeleniyoruz” diye konuştu.
10 yaşındaki Ali Efe Aydoğan da uzayan tatili, deniz ve gezme ile değerlendirdiğini söyledi.

Antalya da hava
Meteoroloji Antalya 4'üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 21 Eylül Pazartesi günü Antalya'da parçalı bulutlu bir hava hakim olacağını belirtti. Yağışlar, bir gün aranın ardından yeniden başlayacak. 22 Eylül Salı ve 23 Eylül Çarşamba günleri Antalya'da gökgürültülü sağanak yağış etkili olacak. 24 Eylül Perşembe günü, yani bayramın birinci günü ise Antalya'da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.
(İHA) (DHA)