Haydi Gülümse
Gayri safi mutluluk!
Emeklinin Maaş Promosyonu yılan hikayesine döndü. Haziran denildi emekli umutla bekledi. Promosyon, Ramazan mübarek ayda emeklinin cebini rahatlatacak dendi olmadı. Gözümüz kulağımız ‘Promosyon tamam’ haberlerindeydi ki; emekliye promosyon Kurban Bayramı’na da yetişmedi. Ramazan, Bayram derken, bu bayram da promosyon yok.
Dolayısıyla, emekli promosyonu ne zaman verilecek sorusunun cevabı da henüz belli değil, promosyonun tutarı da kesinlik kazanmış değil. Bir başka bahara kaldı. Ama fakat lakin, söylenti o ki; anlaşma tamamlanırsa Bankalar emeklilere üç yıllık promosyonu toplu olarak verecekmiş. Yıllık tutarın 150 ile 300 lira arasında olacağı dillendiriliyor. Maaş promosyonu ödemeleri, SGK’nın bankalarla protokol imzalamasının ardından başlayacakmış. Ee hayırlısı biz sabırlı milletiz beklemesini çok iyi biliriz.
Kurban Bayramı kapıda, geldi geliyor. Kimi tatil hazırlığında kimi de dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla kurban pazarlarında. Alıcı satıcı arasında büyük baş küçük baş derken sıkı pazarlıklar yapılıyor. Aldım verdim sonrasında ‘Hayırlı olsun’ dilekleriyle alıcı ile satıcı tokalaşıyor. Ve de pamuk eller cebe. Ammaaa eğer akıllı cep telefonunuz var ise işin şekli şemali değişiyor.
Nasıl mı? Cep telefonuyla kurbanlık seçimi. Teknoloji artık kurban pazarlarına de girmiş üzerinize afiyet. Şimdi, hayvan satıcısı kurbanlıkların tüm bilgilerini 3G denilen teknoloji harikası cep telefonuna yüklüyor. Ve alıcı da ayni akıllı telefona sahipse giriyor siteye, başlıyor sanal pazarlık. Alıcı satıcı ile konuşarak hem kurbanlığını seçiyor hem pazarlığını yapıyor. Ve de kurbanlık almak isteyen vatandaş hayvan pazarlarını tek tek dolaşmak zorunda kalmıyor.
Görünen o ki; kurbanlık pazarı teknolojiyi yakalamış bile. Aklınız yattı mı bilemem.